Digitreenit hoitona digistressiin

17.11.2023

Digilaitteiden alati jatkuvan kehityksen ja lisääntymisen vuoksi monille meistä on kehittymässä ajoittainen tai pitkäkestoisempi digistressi. Sen tunnusmerkkejä ovat riittämättömyyden tunne, infoähky ja ärtyminen tekniikan uusimpien saavutusten edessä https://yle.fi/a/74-20056708 . Jos tähän vielä liittyy älylaite- tai nettiriippuvuus, on soppa valmis. Pahimmillaan voimme seurata laitteen inahduksia ja sinisen valon killitystä urakkaperiaatteella vuorokaudet ympäriinsä. Tällöin olisi jo korkea aika pitää välillä taukoa.

Positiivinen keino torjua digistressiä on käydä urheasti taistoon sitä vastaan ja hakea digitekniikan käyttöön koulutusta.  Tähän on erinomainen mahdollisuus YLE:n Digitreeni -verkkokoulutuksissa  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/01/18/digitreenit-opettele-digitaitoja-omaan-tahtiin

Koulutusjaksoja löytyy runsaasti YLE:n nettisivuilta ja lyhyitä klippejä myös YLE Areenan kautta. Ohessa on koottuna esimerkinomaisesti vain joitakin lyhyitä digitreenijaksoja. Josko näitä jaksaisi silloin tällöin opiskella, voisi stressi pysyä hieman loitompana.