Monipaikkaisuus on Kainuun kasvun tekijä

08.09.2021

Koronaepidemia on ollut suuri yhteiskunnallinen kriisi. Se on koetellut suomalaisten terveyttä, jaksamista, koulutusta, taloutta ja työmarkkinoita. Useimmat meistä kaipaavat jo paluuta entisenlaiseen arkeen, aikaan ennen koronaa. 

Maailma ei kuitenkaan tule olemaan entisensä. Epidemia on mullistanut suomalaisen työelämän käytännöt. Monipaikkainen työelämä on asia, josta moni paikkaan sitomatonta työtä tekevä ennen koronaa haaveili. Kuinka olisi mahdollista tehdä suurempi osuus työstä etätöinä, ja viettää enemmän aikaa esimerkiksi kotiseudulla tai lähempänä toisella paikkakunnalla asuvia läheisiä?

Kainuun mahdollisuudet

Yksi Keskustan kuntavaaliteemoista on arjen monipaikkaisuuden mahdollistaminen poliittisilla ratkaisuilla. Joustavien etätyö- ja opiskelukäytäntöjen luominen merkitsee muun muassa koko maan kattavien liikenne- ja tietoverkkoyhteyksien kehittämistä.

Maantieteellisesti hajautetun yhteiskunnan etu on myös kestävämpi huoltovarmuus. Kuntavaaliohjelmassa mainitaan myös se, että vapaa-ajan asunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi tulisi tehdä helpoksi.

Kainuu on monien mahdollisuuksien maakunta monipaikkaisuuden näkökulmasta. Puhdas ja kaunis luonto, toimivat arjen palvelut sekä laajat liikuntamahdollisuudet ovat maakunnan vetovoimatekijöitä.